Hola, Benvingut al meu blog!

Pots seguirnos en les xarxes socials o subscriuret al feed.

¡ Subscriure al nuestro blog!

Rep en el teu correu les últimes noticies del blog. Ingressa el teu correu per a subscriure.

Pàgines

divendres, 18 de novembre del 2011

Àudios dels exercicis d'entonació

Hola de nou a tots!
Espere que us siguen útils els materials que penge poc a poc al bloc.

Aquesta setmana he estat reflexionant sobre la manera en què podeu treballar l'entonació a casa, la qual cosa ja us dic que no és cosa fàcil.

En els exercicis d'entonació es procura suprimir tots aquells elements que puguen dificultar la lectura i que per tant puguen complicar la tasca d'entonar correctament allò que es canta. Dit això, el ritme procurarà construir-se a partir d'una estructura simple de figures que es repetix constantment (ostinat) durant gran part del exercici. De igual manera, la melodia seguix un mateix patró melòdic, el qual varia en altura tant ascendentment com descendentment (progressions).

Tan el ritme ostinat com el patró melòdic fan que els exercicis d'entonació siguen pobres rítmica i melòdicament, ja que són repetitius i sempre sonen igual, però no hem de perdre de vista que és en l'entonació on tenen la seua essència.

Aprofitant que a la primera part del llibre de solfeig tenim exercicis per a entonar he transcrit tots els exercicis d'entonació de les 20 primeres lliçons (mala faenasa tot siga dit). El que us propose és que els practiqueu amb els àudios que he penjat baix.Fixeu-vos que he penjat dos arxius: el primer amb la melodia i l'acompanyament i el segon arxiu únicament amb l'acompanyament.



Per a relacionar correctament cada track amb la lliçó del llibre primer haureu de descifrar el nom de cada track. El nom de track està format per 2 números, per exemple 3_1:
  • El primer número indica que la lliçó correspon als exercicis preparatoris de la lliçó 3.
  • El segon número, que apareix separat del primer per un guió baix (_), indica que és el primer exercicis del 3 que trobareu en el apartat de exercicis d'entonació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...